AGORA

WINE ŠKOLA

Šifra artikla: 363193
Isbn: 9788660533380
Izdavač : AGORA
Dejan Živkoski Deža (1970) je kao ugostitelj prisutan na sceni od druge polovine osamdesetih godina HH veka, i pripada trećoj generaciji ugostitelja. Radio je u dobrim, vrlo dobrim i odličnim ugostiteljskim radnjama u zemlji i inostranstvu. Pobednik je Prvog nacionalnog takmičenja barmena Srbije ...  Dejan Živkoski Deža (1970) je kao ugostitelj prisutan na sceni od druge polovine osamdesetih godina HH veka, i pripada trećoj generaciji ugostitelja. Radio je u dobrim, vrlo dobrim i odličnim ugostiteljskim radnjama u zemlji i inostranstvu. Pobednik je Prvog nacionalnog takmičenja barmena Srbije i Crne Gore (2003), što je kruna njegove barmenske epizode. Osnove zanata primio je od oca, takođe prekaljenog barmena, koji je tri puta bio pobednik na Zborovima ugostiteljskih radnika velike Jugoslavije, a detaljno glancanje usledilo je u hotelu Hajat Ridžensi Beograd, gde između ostalog dobija i svoj nadimak, Deža. Jedan je od osnivača Udruženja somelijera Srbije — SERSA (2003). Za predsednika ovog udruženja izabran je 2014, a reizabran 2018. godine. Potpuno je preobratio rad i smer Udruženja, što dokazuju i sledeća dostignuća: organizacija zasedanja Generalne skupštine Međunarodnog udruženja somelijera (Association de la Sommellerie Internationale — ASI) u Beogra- du (2016); organizacija prvog Takmičenja somelijera Balkana (Balkan Sommelier Challenge — BSC) u Beogradu (2018); izbor Srbije, na skupštini Međunarodnog udruženja somelijera 2020. godine, za domaćina Takmičenja somelijera Evrope i Afrike 2024. godine. Na istom zasedanju, Dejan Živkoski je izabran za rukovodioca podrške međunarodnim takmičenjima somelijera (Head of Logistics for Sommelier Contest Committee). Bio je međunarodni sudija na takmičenjima somelijera u Argentini, Austriji, Kipru, Rumuniji, Japanu i Belgiji. Svojim radom, širokogrudnošću i dobrom energijom doveo je Udruženje somelijera Srbije na vodeći položaj u jugoistočnoj Evropi. Suvlasnik je restorana Steak & Wine Bar (2014), koji danas važi za izuzetno gastronomsko mesto grada Beograda, o kojem ne treba trošiti reči, već doći i probati. Kroz svoju agenciju za savetovanje i rukovođenje fun & benefits — f&b radio je širom sveta; Azerbejdžan, Meksiko, Italija, Kazakstan, Španija, Makedonija, Hrvatska, Crna Gora i Bosna i Hercegovina. Neke ugostiteljske objekte je pripremio za otvoranje, a nekima unapredio poslovanje. Sa svojom sestrom Danijelom i bratom Darkom naslednik je jedinstvene zbirke jakih alholnih pića koja broji preko 3.000 boca, kojoj je lično dao veliki doprinos, i koju i dalje uvećava. Oženjen je Miljanom sa kojom ima sina Nikolu i kćerku Jovanu. Obožava skijanje i košarku, a za penušava vina vam je već napomenuo. Detaljnije
0,00 RSD
3.850,00 RSD
Cena na sajtu: 3.465,00 RSD
Ušteda: 385,00 RSD
Obavesti me o sniženju
Količinski popust

Dodatnih 10% popusta na tri i više kupljenih artikala sa naznačenim količinskim popustom.

 

  • NSZ
Količina: 1 Kom
2
1
Sačuvajte u listi želja
Pomoć
Dejan Živkoski Deža (1970) je kao ugostitelj prisutan na sceni od druge polovine osamdesetih godina HH veka, i pripada trećoj generaciji ugostitelja. Radio je u dobrim, vrlo dobrim i odličnim ugostiteljskim radnjama u zemlji i inostranstvu. Pobednik je Prvog nacionalnog takmičenja barmena Srbije i Crne Gore (2003), što je kruna njegove barmenske epizode. Osnove zanata primio je od oca, takođe prekaljenog barmena, koji je tri puta bio pobednik na Zborovima ugostiteljskih radnika velike Jugoslavije, a detaljno glancanje usledilo je u hotelu Hajat Ridžensi Beograd, gde između ostalog dobija i svoj nadimak, Deža. Jedan je od osnivača Udruženja somelijera Srbije — SERSA (2003). Za predsednika ovog udruženja izabran je 2014, a reizabran 2018. godine. Potpuno je preobratio rad i smer Udruženja, što dokazuju i sledeća dostignuća: organizacija zasedanja Generalne skupštine Međunarodnog udruženja somelijera (Association de la Sommellerie Internationale — ASI) u Beogra- du (2016); organizacija prvog Takmičenja somelijera Balkana (Balkan Sommelier Challenge — BSC) u Beogradu (2018); izbor Srbije, na skupštini Međunarodnog udruženja somelijera 2020. godine, za domaćina Takmičenja somelijera Evrope i Afrike 2024. godine. Na istom zasedanju, Dejan Živkoski je izabran za rukovodioca podrške međunarodnim takmičenjima somelijera (Head of Logistics for Sommelier Contest Committee). Bio je međunarodni sudija na takmičenjima somelijera u Argentini, Austriji, Kipru, Rumuniji, Japanu i Belgiji. Svojim radom, širokogrudnošću i dobrom energijom doveo je Udruženje somelijera Srbije na vodeći položaj u jugoistočnoj Evropi. Suvlasnik je restorana Steak & Wine Bar (2014), koji danas važi za izuzetno gastronomsko mesto grada Beograda, o kojem ne treba trošiti reči, već doći i probati. Kroz svoju agenciju za savetovanje i rukovođenje fun & benefits — f&b radio je širom sveta; Azerbejdžan, Meksiko, Italija, Kazakstan, Španija, Makedonija, Hrvatska, Crna Gora i Bosna i Hercegovina. Neke ugostiteljske objekte je pripremio za otvoranje, a nekima unapredio poslovanje. Sa svojom sestrom Danijelom i bratom Darkom naslednik je jedinstvene zbirke jakih alholnih pića koja broji preko 3.000 boca, kojoj je lično dao veliki doprinos, i koju i dalje uvećava. Oženjen je Miljanom sa kojom ima sina Nikolu i kćerku Jovanu. Obožava skijanje i košarku, a za penušava vina vam je već napomenuo.
        Karakteristika Vrednost
        Kategorija HRANA I PIĆE
        Autor Dejan Živkoski
        Težina specifikacija 0.5 kg
        Izdavač AGORA
        Pismo Ćirilica
        Povez Tvrd
        Godina2022
        Format22,5 x 22,5
        Strana177

        Slični proizvodi

        Vinska škola svakom ljubitelju vina pruža podatke o svemu što ga moze zanimati:o zemlja...
        Cena 3.465,00 RSD
        Ušteda 10%
        3.850,00 RSD
        "Ova knjiga (priručnik) ima za cilj da upozna čitaoce sa simbiozom probranih alkoholnih...
        Cena 594,00 RSD
        Ušteda 10%
        660,00 RSD