DOMAĆA ZIMNICA Gastronomsko blago Srbije DOMAĆA ZIMNICA Gastronomsko blago Srbije
MLADINSKA KNJIGA

DOMAĆA ZIMNICA Gastronomsko blago Srbije

Šifra artikla: 326844
Isbn: 9788679284266
Izdavač : MLADINSKA KNJIGA
GASTRONOMSKO BLAGO SRBIJE - SLANE I SLATKE ZIMNICE, SOKOVI, SIRUPI, KOMPOTI...

Uz knjigu "Domaća zimnica" kuva se s uživanjem, jer je ova knjiga mnogo više od zbirke recepata. Ona nas vraća u detinjstvo i budi najlepša sećanja na prijatnu toplinu bakine kuhinje. Spremanje zimnice je lepa porodična tradicija, jer to nije samo hrana već je to ljubav i vreme koje posvetite porodici.

U ovoj knjizi pronaći ćete preko 500 tradicionalnih, zaboravljenih, modernih, proverenih i oprobanih recepata za pripremu slane, kisele i slatke zimnice tokom cele godine, ali i jela koja se od nje prave. Od krastavčića, cvekle, karfiola i ljutih papričica do pekmeza, kompota i likera. Tu su i mnogobrojni domaćinski saveti kao i kulinarski trikovi za pripremu zdrave hrane, bez aditiva i konzervansa. Ova knjiga može da bude savršen poklon po kome će vas sigurno pamtiti!

Sadržaj:
• Tehnike pripreme
• Slane zimnice (ajvar, marinirano povrće, sosovi, sušeno povrće, sušeno i zamrznuto testo, turšija, zamrznuto povrće)
• Zimnica od mesa
• Slatke zimnice (marmelade, pekmezi, džemovi, slatko, kandirano voće, sušenje voća u kućnim uslovima, zamrznuto voće, domaći sokovi, kompoti i sirupi)
• Likeri
• Terminologija
DOMAĆINSKI SAVET: Poželjno je da sirće i šećer rastvorite pre dodavanja u ljutenicu da bi se sve lakše sjedinilo i dobilo autentičan ukus.

ZANIMLJIVOSTI:
• Devet meseci je potrebno da bi se dobila kvalitetna pršuta. Za to vreme meso u debelim delovima gubi oko 3%, a u tankim oko 35% od svoje mase.
• ROZETLA (pelargonium graveolens), tajni sastojak vrhunskog slatka, u narodu je poznata kao mirisna muškatla i od davnina je nezaobilazni sastojak finih kompota, pekmeza, slatka i kolača. Listovima rozetle aromatizovali su se čak i vina i rakije, kao i fini likeri.

SPREMITE ZIMNICU BOLJE OD NJEGOVE MAME!
Količinski popust

Dodatnih 10% popusta

na tri i više kupljenih artikala koji nisu na akciji.

 

  • NSZ
Morate biti verifikovani korisnik kako bi ste videli cenu proizvoda
Sačuvajte u listi želja
Pomoć
GASTRONOMSKO BLAGO SRBIJE - SLANE I SLATKE ZIMNICE, SOKOVI, SIRUPI, KOMPOTI...

Uz knjigu "Domaća zimnica" kuva se s uživanjem, jer je ova knjiga mnogo više od zbirke recepata. Ona nas vraća u detinjstvo i budi najlepša sećanja na prijatnu toplinu bakine kuhinje. Spremanje zimnice je lepa porodična tradicija, jer to nije samo hrana već je to ljubav i vreme koje posvetite porodici.

U ovoj knjizi pronaći ćete preko 500 tradicionalnih, zaboravljenih, modernih, proverenih i oprobanih recepata za pripremu slane, kisele i slatke zimnice tokom cele godine, ali i jela koja se od nje prave. Od krastavčića, cvekle, karfiola i ljutih papričica do pekmeza, kompota i likera. Tu su i mnogobrojni domaćinski saveti kao i kulinarski trikovi za pripremu zdrave hrane, bez aditiva i konzervansa. Ova knjiga može da bude savršen poklon po kome će vas sigurno pamtiti!

Sadržaj:
• Tehnike pripreme
• Slane zimnice (ajvar, marinirano povrće, sosovi, sušeno povrće, sušeno i zamrznuto testo, turšija, zamrznuto povrće)
• Zimnica od mesa
• Slatke zimnice (marmelade, pekmezi, džemovi, slatko, kandirano voće, sušenje voća u kućnim uslovima, zamrznuto voće, domaći sokovi, kompoti i sirupi)
• Likeri
• Terminologija
DOMAĆINSKI SAVET: Poželjno je da sirće i šećer rastvorite pre dodavanja u ljutenicu da bi se sve lakše sjedinilo i dobilo autentičan ukus.

ZANIMLJIVOSTI:
• Devet meseci je potrebno da bi se dobila kvalitetna pršuta. Za to vreme meso u debelim delovima gubi oko 3%, a u tankim oko 35% od svoje mase.
• ROZETLA (pelargonium graveolens), tajni sastojak vrhunskog slatka, u narodu je poznata kao mirisna muškatla i od davnina je nezaobilazni sastojak finih kompota, pekmeza, slatka i kolača. Listovima rozetle aromatizovali su se čak i vina i rakije, kao i fini likeri.

SPREMITE ZIMNICU BOLJE OD NJEGOVE MAME!
Trenutno nema komentara
Karakteristika Vrednost
Kategorija HRANA I PIĆE
Autor Nebojša Vuković, Tatjana Martić
Težina specifikacija 0.5 kg
Izdavač MLADINSKA KNJIGA
Pismo Ćirilica
Godina2018
Format16x22
Strana655

Slični proizvodi

Vinska škola svakom ljubitelju vina pruža podatke o svemu što ga moze zanimati:o zemlja...
3.465,00 RSD
3.850,00 RSD
"Ova knjiga (priručnik) ima za cilj da upozna čitaoce sa simbiozom probranih alkoholnih...
594,00 RSD
660,00 RSD
Dejan Živkoski Deža (1970) je kao ugostitelj prisutan na sceni od druge polovine osamde...
3.465,00 RSD
3.850,00 RSD
Knjiga za sve ljubitelje vina i one koji to žele da budu! Sada imate priliku da u novo...
8.990,00 RSD
Kroz više od 300 ekskluzivnih, autorskih umetničkih fotografija i brojne zanimljive pri...
2.160,00 RSD
2.400,00 RSD
Bilo da ste novi u svetu piva ili pravi ljubitelj tog pića koji želi da sazna što više ...
1.800,00 RSD
Kako je nastala čokolada, kako je stigla u Evropu, kako su se kroz istoriju menjali teh...
836,00 RSD
Biljna ishrana u funkciji zdravlja i šireg prosperiteta čoveka.
720,00 RSD
800,00 RSD
Ova knjiga je praktični priručnik koji može poslužiti svakkome ko želi da se aktivira i...
405,00 RSD
450,00 RSD
U Rečniku zaljubljenika vina prisećam se samo onoga što znam, što volim, i što u meni b...
891,00 RSD
990,00 RSD