GEOPOETIKA

SLATKO GORKA ISTORIJA ŠEĆERA

Šifra artikla: 126511
Isbn: 9788676661770
Autor: Elizabet Abot
Izdavač : GEOPOETIKA
Slatko-gorka istorija šećera pronicljivo je i provokativno istraživanje o proizvodu u kojem većina nas svakodnevno uživa, a o kojem, ipak, tako malo znamo. Ona otkriva kako je šećer izmenio prirodu obedovanja u devetnaestom veku, podstakao industrijsku revoluciju, proizveo nov i brutalan oblik ro...  Slatko-gorka istorija šećera pronicljivo je i provokativno istraživanje o proizvodu u kojem većina nas svakodnevno uživa, a o kojem, ipak, tako malo znamo. Ona otkriva kako je šećer izmenio prirodu obedovanja u devetnaestom veku, podstakao industrijsku revoluciju, proizveo nov i brutalan oblik ropstva, afrikanizovao polja šećerne trske u Novom svetu, a kasnije zamenio oslobođene crnce radnicima po ugovoru iz Indije i Kine. Slatko-gorka istorija šećera objašnjava kako su proizvodi od šećera poput sladoleda i šećerne vune pokrenuli revoluciju brze hrane početkom dvadesetog veka i učinili takvu ishranu društveno prihvatljivom.

Zadivljujući istraživački rad i suvereno pisanje čine Slatko-gorku istoriju šećera jednako dopadljivom i sveobuhvatnom. Prateći istoriju šećera do današnjih dana, ova knjiga pruža uvid u način na koji još uvek trošimo šećer i količine u kojima to činimo; ona govori o tome da je prisilni rad i dalje prisutan u mnogim zemljama gde se proizvodi šećer, kako se šećerna trska i šećerna repa bore s novim generacijama zaslađivača, o novim upotrebama šećera, kao i o činjenici da šećer može biti i koristan i štetan po životnu okolinu.
Detaljnije
0,00 RSD
1.056,00 RSD
Cena na sajtu: 1.056,00 RSD
Ušteda: 0,00 RSD
Obavesti me o sniženju
Količinski popust

Dodatnih 10% popusta na tri i više kupljenih artikala sa naznačenim količinskim popustom.

 

  • NSZ
Količina: 1 Kom
2
1
Sačuvajte u listi želja
Pomoć
Slatko-gorka istorija šećera pronicljivo je i provokativno istraživanje o proizvodu u kojem većina nas svakodnevno uživa, a o kojem, ipak, tako malo znamo. Ona otkriva kako je šećer izmenio prirodu obedovanja u devetnaestom veku, podstakao industrijsku revoluciju, proizveo nov i brutalan oblik ropstva, afrikanizovao polja šećerne trske u Novom svetu, a kasnije zamenio oslobođene crnce radnicima po ugovoru iz Indije i Kine. Slatko-gorka istorija šećera objašnjava kako su proizvodi od šećera poput sladoleda i šećerne vune pokrenuli revoluciju brze hrane početkom dvadesetog veka i učinili takvu ishranu društveno prihvatljivom.

Zadivljujući istraživački rad i suvereno pisanje čine Slatko-gorku istoriju šećera jednako dopadljivom i sveobuhvatnom. Prateći istoriju šećera do današnjih dana, ova knjiga pruža uvid u način na koji još uvek trošimo šećer i količine u kojima to činimo; ona govori o tome da je prisilni rad i dalje prisutan u mnogim zemljama gde se proizvodi šećer, kako se šećerna trska i šećerna repa bore s novim generacijama zaslađivača, o novim upotrebama šećera, kao i o činjenici da šećer može biti i koristan i štetan po životnu okolinu.
        Karakteristika Vrednost
        Kategorija ISTORIJA
        Autor Elizabet Abot
        Težina specifikacija 0.5 kg
        Izdavač GEOPOETIKA
        Pismo Latinica
        Povez Broš
        Godina2009
        Format17x24
        Strana408

        Slični proizvodi

        Federico Tenca Montini, italijanski povesničar u Naučno-istraživačkom centru Koper i st...
        Cena 2.530,00 RSD
        „Titu nisam rekao, zapisao – jesam” : dokumentarna građa njegovog komandanta garde, gen...
        Cena 1.540,00 RSD
        ISTORIJSKA ČITANKA je poslednja knjiga sa potpisom Pere Simića. Priređena je iz tekstov...
        Cena 1.782,00 RSD
        Ušteda 10%
        1.980,00 RSD