MAKART

BEOGRAD - KUVAR - COOKBOOK - DAS KOCHBUCH

Šifra artikla: 396494
Isbn: 9788687115651
Izdavač : MAKART
Ovaj sjajno urađen, jedinstven kuvar/cookbook/das Kochbuch na originalan način spaja tradiciju i moderno u srpskoj kuhinji uz autentičan šarm Beograda. Ova knjiga je istovremeno zbirka zanimljivih recepata i neobičan gradski vodič kroz sedam talasa nepovezanih priča. U pitanju je trojezično izdan...  Ovaj sjajno urađen, jedinstven kuvar/cookbook/das Kochbuch na originalan način spaja tradiciju i moderno u srpskoj kuhinji uz autentičan šarm Beograda. Ova knjiga je istovremeno zbirka zanimljivih recepata i neobičan gradski vodič kroz sedam talasa nepovezanih priča.
U pitanju je trojezično izdanje (srpski, engleski, nemački) koje sadrži i fenomenalne fotografije, pa je i savršen poklon i za strance i za sve ljude sa ovih prostora, putokaz kroz puslirajući život jednog grada i dragocen kulinarski priručnik za sve generacije.

Uz tradicionalne recepte za prebranac, podvarak ili bećar paprikaš, otkrićete i sve o fenomenu beogradskih pijaca, a priča o počecima kontrapunkta beogradske kulturne scene praćena je opisom najboljih jela sa roštilja. Uz poglavlje o kiseljenju kupusa, odlično ide priča o jelima koja možete pronaći u beogradskim kafanama, dok je osvrt na Novi talas i tadašnju beogradsku rok scenu i kultna mesta obogaćen je receptom za uštipke.

Beograd ne leži na samo dve reke, već na još četrdesetak rečica, potoka i potočića. Neke ćete sresti tokom vašeg istraživanja manje urbanizovanih delova grada, ali oni koji protiču samim starim centrom su danas sprovede¬ni ispod ulica, u kolektore, i dalje huče i žubore ispod nesvesnih nogu prolaznika. Ta snaga vode koju Beograd poseduje sigurno ima ulogu i u neprekidnoj transformaciji grada koja traje od njegovih samih početaka - voda je donosila i odnosila materijal vekovima, formirala jedan fluidni karakter grada koji nije robovao navikama i bio je spreman na stalne promene. Sa tim mentalitetom i mi moramo da razumemo i upoznajemo ovaj grad - u suprot¬nom, bili bismo naterani na neku vrstu žala za nekim prošlim vremenima, večnu tugu zbog trajno izgubljenih artifakata, a Beograd to sigurno nikada ne bi želeo. - Ivan Čanović, autor
Detaljnije
0,00 RSD
3.960,00 RSD
Cena na sajtu: 3.564,00 RSD
Ušteda: 396,00 RSD
Obavesti me o sniženju
Količinski popust

Dodatnih 10% popusta na tri i više kupljenih artikala sa naznačenim količinskim popustom.

 

  • NSZ
Količina: 1 Kom
2
1
Sačuvajte u listi želja
Pomoć
Ovaj sjajno urađen, jedinstven kuvar/cookbook/das Kochbuch na originalan način spaja tradiciju i moderno u srpskoj kuhinji uz autentičan šarm Beograda. Ova knjiga je istovremeno zbirka zanimljivih recepata i neobičan gradski vodič kroz sedam talasa nepovezanih priča.
U pitanju je trojezično izdanje (srpski, engleski, nemački) koje sadrži i fenomenalne fotografije, pa je i savršen poklon i za strance i za sve ljude sa ovih prostora, putokaz kroz puslirajući život jednog grada i dragocen kulinarski priručnik za sve generacije.

Uz tradicionalne recepte za prebranac, podvarak ili bećar paprikaš, otkrićete i sve o fenomenu beogradskih pijaca, a priča o počecima kontrapunkta beogradske kulturne scene praćena je opisom najboljih jela sa roštilja. Uz poglavlje o kiseljenju kupusa, odlično ide priča o jelima koja možete pronaći u beogradskim kafanama, dok je osvrt na Novi talas i tadašnju beogradsku rok scenu i kultna mesta obogaćen je receptom za uštipke.

Beograd ne leži na samo dve reke, već na još četrdesetak rečica, potoka i potočića. Neke ćete sresti tokom vašeg istraživanja manje urbanizovanih delova grada, ali oni koji protiču samim starim centrom su danas sprovede¬ni ispod ulica, u kolektore, i dalje huče i žubore ispod nesvesnih nogu prolaznika. Ta snaga vode koju Beograd poseduje sigurno ima ulogu i u neprekidnoj transformaciji grada koja traje od njegovih samih početaka - voda je donosila i odnosila materijal vekovima, formirala jedan fluidni karakter grada koji nije robovao navikama i bio je spreman na stalne promene. Sa tim mentalitetom i mi moramo da razumemo i upoznajemo ovaj grad - u suprot¬nom, bili bismo naterani na neku vrstu žala za nekim prošlim vremenima, večnu tugu zbog trajno izgubljenih artifakata, a Beograd to sigurno nikada ne bi želeo. - Ivan Čanović, autor
        Trenutno nema komentara
        Karakteristika Vrednost
        Kategorija KULINARSTVO
        Autor Matej Fišer, Ivan Čanović
        Težina specifikacija 0.5 kg
        Izdavač MAKART
        Pismo Latinica
        Povez Tvrd
        Godina2024
        Format18,5x24
        Strana197

        Slični proizvodi

        U ovom obimnom i reprezentativnom kuvaru mahom su predstavljeni tradicionalni specijali...
        Cena 3.951,00 RSD
        Ušteda 10%
        4.390,00 RSD
        Ovo jedinstveno izdanje Srpkog kuvara, predstavlja suštinu srpske kuhinje sa jelima koj...
        Cena 2.691,00 RSD
        Ušteda 10%
        2.990,00 RSD
        Ovo jedinstveno izdanje Srpkog kuvara, predstavlja suštinu srpske kuhinje sa jelima koj...
        Cena 2.691,00 RSD
        Ušteda 10%
        2.990,00 RSD

        Poslednje ste pogledali

        Sačuvano u omiljne
        Autor : ballon media
        Slikovnica "100 reči" namenjena je mališanima sa navršenih 6 meseci.Idealna je za učenj...
        Motivišuće
        Kreativno
        Prilagođeno uzrastu
        Cena 821,00 RSD
        Ušteda 10%
        913,00 RSD
        Sačuvano u omiljne
        Problemi i zadaci rekonstrukcije slovenske duhovne kulture nalaze se u neposrednoj vezi...
        Motivišuće
        Kreativno
        Prilagođeno uzrastu
        Cena 1.980,00 RSD
        Sačuvano u omiljne
        MUSIC 365435
        Autor : Mark Mordue
        An intensely beautiful, profound and poetic biography of the formative years of the dark p...
        Motivišuće
        Kreativno
        Prilagođeno uzrastu
        Cena 1.496,00 RSD
        Ušteda 15%
        1.760,00 RSD
        Sačuvano u omiljne
        POSLUŽAVNICI 398411
        Motivišuće
        Kreativno
        Prilagođeno uzrastu
        Cena 1.199,00 RSD